2020. május 30., szombat

...hogy újraindultak az alapvető könyvtári szolgáltatások!

Az Óbudai Egyetemen is - mint sok más felsőoktatási intézményben - a héten elkezdett újraindulni az élet... természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.


Az Egyetemi Könyvtár is újra megnyitotta kapuit... persze még csak "résnyire", de a legalapvetőbb könyvtári szolgáltatások egy része ismét elérhető!


Az Egyetemi Könyvtár legalapvetőbb szolgáltatásai május 25-től újra elérhetők. Természetesen a szolgáltatások csak a járványhelyzetnek megfelelően indíthatók, így jelenleg a Könyvtár közösségi terei, olvasótermei nem látogathatók.

Lehetőség van azonban a kölcsönzött könyvek vissza hozatalára (egyelőre csak a végzős hallgatóknak ajánljuk) és könyvek kölcsönzésére a következő időpontokban és módon:

Kedden és csütörtökön 10 és 14 óra között az Egyetemi Könyvtár minden tagkönyvtárába leadható könyv, illetve előzetes egyeztetést követően ezen időpontokban kölcsönözni is lehet könyveket.

A könyvtár látogatók csak maszkban léphetnek be a könyvtár területére, és egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat a Könyvtár – erre a célra kijelölt - területén, arra a minimális időre, amíg felveszi, illetve leadja a könyveket.


Az elérhető alapszolgáltatások, illetve a használat szabályai elérhetők a tájékoztatóban... ide kattintva!



Továbbra is kövessék az Egyetemi Könyvtár online felületeit, mert online elérhető tanulást, oktatást és kutatást segítő szolgáltatásainkról és anyagainkról folyamatos tájékoztatást adunk.
Megértésüket köszönjük.
A Könyvtár olvasótermének zárva tartása alatt a Facebook messenger segítségével tudnak kapcsolatba lépni a könyvtárosokkal.